CodPromotional.net ro

ROI, Yield, Hit Rate la Pariurile Sportive

de la Cod Promotional pentru
ROI, Yield, Hit Rate la Pariurile Sportive

ROI, Yield, Hit Rate la Pariurile Sportive ne ajută în scopul nostru principal acela de a deveni mai buni în această activitate și de a obține profituri constante. Cum? Citiți mai jos articolul nostru pentru a descoperi acest lucru.

Încă de la început trebuie spus că orice parior, indiferent că este începător sau profesionist, trebuie să își țină o evidență clară a pariurilor plasate pe platformele de pariuri sportive pentru a vedea cum evoluează situația lui pe termen lung: a făcut bani din pariuri sau, mai degrabă, a pierdut bani din această activitate.

Dacă ești la început de drum este bine să te obișnuiești încă de pe acum cu aceste concepte!

1. Ce reprezintă ROI?

Termenul de ROI provine din mediul economic, unde este întâlnit cel mai des. Acronimul provine de la „Return Of Investment” care înseamnă suma de bani pe care o câștigi sau o pierzi la o anumita perioadă după ce ai făcut o investiție. De obicei, o poți găsi și sub denumirea de „rate of profit” sau „return”.

Să presupunem că ai investit 5000 RON într-un anumit tip de acțiuni și după o a numita perioadă aceste acțiuni valorează net 5500 RON. Asta înseamnă că aceasă investiție ți-a adus un profit de 500 RON, care în termeni de ROI este egal cu 10%.

În ceea ce privește activitatea de pariere putem defini ROI ca fiind profitul sau pierderea obținută raportată la banca inițială, fără să luam în considerare rulajul avut.

1.1 Cum se calculează ROI-ul? ROI= (Profitul net / Banca inițială) * 100, unde:

Profitul net= câștigul sau pierderea după un anumit număr de pariuri plasate;

Banca inițială = suma de bani pe care o ai în cont la un moment dat, înainte de a plasa pariurile la care vrei să determini ROI-ul.

Să presupunem că am depus suma de 100000 RON la o casă parteneră Unibet, NetBet sau Betfair, iar după un anumit număr de pariuri, cu diverse mize, banca ta a ajuns la 112500 RON, profitul tău net fiind de 12500 RON.

În acest caz ROI-ul tău este de 12500/100000 *100 = 12,5%; asta ne spune nouă că, în acest caz, indiferent de miza plasată pentru cele 100 de pariuri plasate ai avut un profit de 12,5%, ceea ce este foarte bine.

Acum să presupunem că pariurile jucate ți-au provocat o pierdere de 2000 RON. Așadar ROI-ul investiției tale la pariuri este:

  • ROI= -2000/100000*100= -2% ceea ce ne indică faptul că pierderea noastră pentru pariurile plasate este de 2%.

Desigur că aceasta este formula simplistă, deoarece la calculul ROI trebuie să ținem cont și de orice altă cheltuială care intervine în stabilirea profitului sau a pierderii (de exemplu curent electric, internet, diferite taxe bancare în funcție de cum îți retragi banii plus taxele aferente pe câștigurile din pariuri).

Dacă dorești să te înregistrezi la o nouă casă de pariuri și vrei să beneficiezi ceva extra, vezi ce poți obține cu coduri de bonus pentru cazinourile și casele de pariuri online, mai multe detalii în articolul nostru.

2. Ce reprezintă yield?

Ca și ROI, și conceptul de Yield provine din economie și oarecum este asemănător cu ROI. Practic Yield-ul îți spune cam cât de bine te descurci în timp în această activitate.

ROI, Yield, Hit Rate la Pariurile Sportive oferite de Casele de Pariuri de Top

Unibet
Unibet
Bonus Sporturi
300 RON Pariu fără Risc + 200 ROTIRI GRATUITE CASH
FavBet
FavBet
Bonus Sporturi
250 RON pariu fără risc + 2000 RON Bonus de Bun Venit
NetBet
NetBet
Bonus Sporturi
500 RON Freebet + 20 RON Fără Depozit
Cod Bonus
Betfair
Betfair
Bonus Sporturi
Bonus până la 550 RON

Putem spune că Yield-ul reprezintă profitul sau pierderea obținute în raport cu suma plasată la un anumit număr de pariuri într-o anumită perioadă de timp.

  • Așadar, Yield = Profit sau Pierdere netă/Suma rulată*100

Să presupunem ca am plasat 100 de pariuri la o miza de 50 RON fiecare pariu. Rulajul pentru aceste pariuri va fi de 100 * 50 = 5000 RON. Să presupunem că profitul nostru după aceste 100 de pariuri este de 500 RON.

Ținând cont de formula Yield-ului vom avea:

  • Yield = 500 /5000*100 = 10%

De menționat că aceleași aspecte în ceea ce privește orice altă cheltuială trebuie luate în seamă la stabilirea profitului / pierderii nete.

3. Ce reprezintă Hit Rate?

Hitrate = Numărul de pariuri câștigătoare / numărul de pariuri jucate*100

  • Exemplu: să zicem că din cele 125 de pariuri plasate ai câștigat 80 de pariuri. În acest caz, hitrateul tău este de 100/125*100 = 80%, unul foarte mare ai fi tentat să zici.

Desigur, însă acest lucru este înșelător deoarece dacă pariurile plasate de tine au fost pe cote mici de 1,2 de exemplu, cu siguranță că nu ai făcut profit. Din contră, un parior cu un hitrate de 35%, dar care plasează pariuri numai pe cote mai mari de 3,0 va fi pe profit, chiar daca hitrate-ul este sub jumătatea exemplului de mai sus.

4. Cum ne ajută acești indicatori să devenim mai buni la pariurile sportive?

Așa cum observăm din definițiile conceptelor de ROI și Yield există o legătură clară între ele. De ce ele sunt importante?

Să presupunem că observi că faci profit constant din activitatea ta de pariere. Dacă, pentru o perioadă lungă de timp luată în calcul, ROI-ul tău este constant un număr de 2 cifre, ar fi cazul ca să mărești miza pe care o plasezi pe pariuri, câștigurile tale devenind astfel mai mari.

Dacă Yieldul tău este la fel constant pozitiv, asta îți va spune că ești un parior de succes. Un Yield între 5% și 10% este unul yield care îți va asigura un profit constant.

Ambele concepte îți arată cât de bun ești în alegerea pariurilor. Dacă îți dovedești ție ca poți avea câștiguri constante pe perioade mari de timp atunci te poți considera un parior profesionist. Însă dacă valorile obținute pentru acești 2 indicatori sunt negative, e clar că ceva trebuie schimbat în strategia ta de pariere.

Prezentăm un tabel în care vom calcula acești 3 indicatori pe baza unor cifre fictive, pentru a vedea evoluția lor:

Nr. Banca inițială Pariuri plasate Pariuri câștigătoare Pariuri pierdute Suma totală pariată Profit / pierdere ROI % Yield % HitRate %
1 5000 150 100 50 11500 3500 70 30 67
2 7500 220 116 104 15200 1500 20 10 53
3 9000 312 125 187 30500 6000 67 20 40
4 10000 553 225 328 50000 -2500 -25 -5 41

Observăm așadar că dacă ROI-ul este pozitiv automat și Yield-ul este pozitiv.În plus nu este necesar ca, în acest caz, HitRate-ul sa fie peste 50% pentru a avea valori mari pentru Yield si ROI. În schimb, dacă ne uităm pe coloana HitRate vedem că un HitRate asemănător (cca 40%) nu ne va asigura mereu valori pozitive ale indicatorilor ROI și Yield. Așa că putem concluziona că dintre cei trei indicatori, Yield-ul este cel mai relevant.

Acum că știi cum să te ajuți de Roi, Yield la pariurile sportive, poate că ești interesat în încercarea unor alte tipuri de pariere, noi îți explicăm totul despre cum să pariezi cu maxikombi și domino.

5. FAQ

5.1 Cum pot să îmi țin evidența pariurilor mele calculând automat ROI, Yield și HitRate?

Pentru acest lucru fie îți faci un tabel într-o foaie de lucru, fie cauți pe internet, găsești și descarci fișe de acest gen, tu doar completând pariurile, miza și rezultatul pariului plasat, urmând a obține acești indicatori automat.

5.2 Ce valorile recomandate pentru Yield este bine să ai în activitatea de pariere?

Pentru a te considera un parior experimentat și de succes obținerea unui Yield între 4-5% este suficient, însă această valoare trebuie să o ai constant o perioadă lungă de timp. Desigur că, cu cât Yieldul tău este mai mare, cu atât profiturile tale vor fi și ele mai mari.

5.3 Ce pot face dacă indicatorii mei ROI și Yield sunt negativi?

Dacă ROI-ul și în consecință și Yield-ul tău după o anumită perioada are valori negative atunci e clar că ceva nu merge bine în strategia ta de alegere a pariurilor și ar fi bine să schimbi ceva. Înainte de a-ți alimenta banca cu o nouă sumă de bani, oprește-te din pariat și studiază cu atenție evidența pariurilor tale și vezi ce poți schimba în strategie.Dacă vrei să devii un parior serios și de succes îți trebuie o strategie bună, bazată pe un bankroll management în care ROI, Yield, Hit Rate la pariurile sportive sunt concepte de care trebuie ținut seama neapărat în orice moment al activității tale de parior.

comentează ROI, Yield, Hit Rate la Pariurile Sportive
Comentarii (0)
Joacă în mod responsabil